Благодаря ви много! Само искам да знам този болничен по чл.42 от личния ли се взима, понеже нали за болничен повече от 10 дни се минава комисия?
Но, ако болничните са от дата преди прекратяване на трудовия договор? Примерно трудовия договор ще ми е до 12.05, но ако болничните са от 10 или 11.05 ще мога ли да ги ползвам?
Съжалявам! Извинете, но просто детето иска своето,малко се разпилявам и си губя мисълта :)
след като ми изтече втората година искам да се прехвърля към бюрото по труда и работодателя ми ще ме съкрати по този член (не го знам кой е точно) по който имам право на 6месеца съм бюрото но след като ме съкрати имам право на болничен за гледане на дете зя 30 дни който болничен трябва дя го дам ня вече бившия ми работодател той да го внесе в нои и вече след това да почне за ми тече бюрото но не знам в колко дневен срок трябва да де внесе.
здравейте, искам да ви попитам изтича ми втората година от майчинските и ми казаха, че мога да ползвам болничен за срок от 30 дни но първо трябва да се запиша в бюрото по труда иболничния да го дам на последния си работодател да го занесе в нои и след това ще започне да ми тече обезщетението от бюрото . въпросът ми е правилна ли ми е информацията и в колко дневен срок трьбва да де случи?